Продължава спадът на заразените с инфекцията в областта на седмична базаЗаедно

...
Продължава спадът на заразените с инфекцията в областта на седмична базаЗаедно
Коментари Харесай

5 деца са сред заразените с коронавирус в Русенско през последната седмица

Продължава спадът на инфектираните с инфекцията в областта на седмична база

Заедно с това понижава и броят на искащите да се имунизират.

Поставените ваксини през последните седем дни са с 23% по-малко по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 4-и и 10-и септември са едвам 123 души, до момента в който от 27-и август и 3-и септември те бяха 160. Над 84% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал са ваксинирани и четири деца. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам 10 души са били ваксинирани с първа доза.

Колкото до разпространяването на болестта, то и там се следи наклонност за непрекъснат спад. Новите случаи през последната седмица са 125, от които и пет деца. В процентно съответствие това съставлява понижаване на заболелите с малко над 28%. Същевременно обаче две дами и двама мъже с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

За последното денонощие заболелите са шестнайсет. Четирима са оздравели през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 133, от които към 35% или 47 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на четвърто място по заболеваемост в страната през вчерашния ден. Най-малко инфектирани има във Видин, Кърджали, Перник и Хасково – по един.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 364, като от тях 1938 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 132 593 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 722 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 944 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2206 души от района.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР